niedziela, 27 października 2013

Babeczki delecty nadziewane budyniem

Przygotuj:
Do budyniu :                             Do ciasta:
* 100 ml mleka                          * 2 jaja
                                                  * 100 ml mleka
                                                  * 75 ml oleju


Budyń:

* do szklanki z mlekiem wsyp zawartość torebki z budyniem




* mieszaj energicznie do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw na około 5 min do zgęstnienia


Ciasto

* Nagrzej piekarnik do 180 stopni 

* Wyłóż na blachę 12 foremek



* 1. Do wysokiego naczynia wbij jaja  
   2. Dodaj mleko   
   3. Dodaj olej    
   4. Wsyp zawartość torebki z ciastem




* Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji




* 1. Połowę ciasta rozłóż do 12 foremek ( 0,5 łyżki ciasta )
   2. Do każdej foremki z masą dodaj budyń ( 1 łyżeczkę )
   3. Przykryj budyń pozostałym ciastem 



* Włóż babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz 18-23 min




* Po upieczeniu wyjmij babeczki z piekarnika 
Możesz posypań cukrem pudrem i żurawiną :)))
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz