Babeczki delecty nadziewane budyniem
Przygotuj:
Do budyniu : Do ciasta:
* 100 ml mleka * 2 jaja
* 100 ml mleka
* 75 ml oleju
* 100 ml mleka
* 75 ml oleju
Budyń:
* do szklanki z mlekiem wsyp zawartość torebki z budyniem
* mieszaj energicznie do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw na około 5 min do zgęstnienia
Ciasto
* Nagrzej piekarnik do 180 stopni
* Wyłóż na blachę 12 foremek
2. Dodaj mleko
3. Dodaj olej
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem
* Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji
* 1. Połowę ciasta rozłóż do 12 foremek ( 0,5 łyżki ciasta )
2. Do każdej foremki z masą dodaj budyń ( 1 łyżeczkę )
3. Przykryj budyń pozostałym ciastem
* Włóż babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz 18-23 min
* Po upieczeniu wyjmij babeczki z piekarnika
Możesz posypań cukrem pudrem i żurawiną :)))









Brak komentarzy:
Prześlij komentarz