niedziela, 1 września 2013

TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I MALINAMI 

Do bezy będą wam potrzebne:
* 4 białka z jaj
*1,5 szklanki cukru


Jak zrobić?

* Weź 2 jaja, oddziel białko i dosyp 3/4 szklanki cukru





* Ubijaj aż masa zesztywnieje ( około 8-10 min, najlepiej mikserem )





* Gdy masa po odwróceniu miski, będzie dalej przylegała do dna, to znaczy, że masa jest gotowa





* Rozłóż masę na papierze do pieczenia





* Wstaw do piekarnika i piecz w 120 stopniach przez 20 min. Po upływie 20 min nastaw piekarnik na 100 stopni i piecz przez 60 min


Pierwsza warstwa tortu Gotowa!! Teraz powtórz to samo jeszcze raz z taką samą proporcją składników :)))



Do kremu będą wam potrzebne:
* 1 opakowanie serka mascarpone
* 5 łyżek śmietany (12%)
* 2 łyżeczki kawy
* jedna łyżka wody
* 2 łyżki cukru pudru





Jak zrobić? 

* Rozrób kawę w łyżce wody





* Do miski dodać mascarpone, cukier puder, rozrobioną kawę i 5 łyżek śmietany





*  Wymieszaj wszystkie składniki 





* Ubijaj krem aż będzie miał konsystencje taką jak masa na bezy





* Na jedną warstwę bezy nałóż krem kawowy





* Na krem połóż maliny lub borówki ( ja kładę jedno i drugie)





* Połóż drugą warstwę bezy i udekoruj ją owocami


A po 5 minutach
.
.
.
.
.
.
.


MIŁEJ ZABAWY 
SMACZNEGO!!






















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz