TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I MALINAMI
Do bezy będą wam potrzebne:
* 4 białka z jaj
*1,5 szklanki cukru
Jak zrobić?
* Weź 2 jaja, oddziel białko i dosyp 3/4 szklanki cukru
* Ubijaj aż masa zesztywnieje ( około 8-10 min, najlepiej mikserem )
* Gdy masa po odwróceniu miski, będzie dalej przylegała do dna, to znaczy, że masa jest gotowa
* Rozłóż masę na papierze do pieczenia
* Wstaw do piekarnika i piecz w 120 stopniach przez 20 min. Po upływie 20 min nastaw piekarnik na 100 stopni i piecz przez 60 min
Pierwsza warstwa tortu Gotowa!! Teraz powtórz to samo jeszcze raz z taką samą proporcją składników :)))
Do kremu będą wam potrzebne:
* 1 opakowanie serka mascarpone
* 5 łyżek śmietany (12%)
* 2 łyżeczki kawy
* jedna łyżka wody
* 2 łyżki cukru pudru
Jak zrobić?
* Rozrób kawę w łyżce wody
* Do miski dodać mascarpone, cukier puder, rozrobioną kawę i 5 łyżek śmietany
* Wymieszaj wszystkie składniki
* Ubijaj krem aż będzie miał konsystencje taką jak masa na bezy
* Na jedną warstwę bezy nałóż krem kawowy
* Na krem połóż maliny lub borówki ( ja kładę jedno i drugie)
* Połóż drugą warstwę bezy i udekoruj ją owocami
A po 5 minutach
.
.
.
.
.
.
.
MIŁEJ ZABAWY
I
SMACZNEGO!!















Brak komentarzy:
Prześlij komentarz